Testar
Prisvärda Högtalare
Golvhögtalare / Stativhögtalare

INDEX
CANTON Chrono 509 dc
Testar för första gången ett par CANTON högtalare. Har lyssnat på äldre CANTON typ Ergo RC-L för en del år sedan och vill minnas att dessa fungerade väldigt bra.

Dom CANTON Chrono 509 DC högtalare jag nu inhandlat på rea är några generationer nyare (Men ändå inte senaste modellen).

Läs mera om 'CANTON Chrono 509 dc' --> Här!
DYNAVOICE MAGIC F-7
Testar ett par Dynavoice Magic F-7 EX v.3 - Magic är Dynavoice minsta högtalar serie, F-7 modellen är det senaste och hittills största tillskottet i serien. F-7 är en riktigt reslig högtalare, det gör att ljud fokus hamnar i bekväm sitt höjd.

Läs mera om 'DYNAVOICE MAGIC F-7' --> Här!
DYNAVOICE DEFINITION DF5
Har provat Dynavoice högtalare tidigare, du är det dax för ett par 'DYNAVOICE DEFINITION DF-5'

Högtalarna är riktigt behändiga i formatet, men kräver en del tankeverksamhet och tålamod för att fungera riktigt bra. Har en kompis (TheHaze) som kört med dessa i närmare fyra år och är mycket nöjd.

Läs mera om 'DYNAVOICE DEFINITION DF5' --> Här!
Rums-strålande högtalare
Rums-strålande högtalare - Vi var i behov av ett par små, lätt placerade högtalare till vårat 'Retro' HiFi-Stereo projekt.

Idén med att välja just denna typ av högtalare är enkel. Modellen har funnits och utvecklats sedan 50-talet,- och finns fortfarande i många Svenska hem. Bland 'ljud' intresserade så har MINST ett par modell 'OA-5' passerat genom åren, många använder denna modell som någon form av 'referens'

Läs mera om 'Rums-strålande högtalare' --> Här!
TAGA HARMONY AZURE F-60
TAGA HARMONY AZURE F-60

AZURE F-60 är en tvåvägs golvhögtalare, kabinett med bakåtriktad basreflex port. Terminal och delningsfilter förberedda för bi-wire alt. bi-amp koppling.

Den bakåt riktade basporten gör att högtalaren blir lite svår möblerad, trots att högtalaren är både smäcker i formen och inte så stor. Högtalarna levereras utan tyg frontar, vet f.n. inte om man kan köpa till dessa.

Läs mera om 'TAGA HARMONY AZURE F-60' --> Här!
TAGA HARMONY PLATINUM F-100 v.2
TAGA HARMONY PLATINUM F-100 v.2

PLATINUM F-100 v.2 är antagligen bland dom mest prisvärda golvhögtalarna som går att uppbringa! - För 5390kr paret får man en mycket kompetent ljudförmedlare, som glatt och villigt följer med på färden, även när svängarna blir lite mera vågade;-)

TAGA har lyckats trycka in hel del 'topp' teknik som normalt återfinns på betydligt dyrare högtalare, värt att nämna är den förhöjda diskant placeringen med sin våg-guide. Mellanregister med fast fas-plugg i massivt aluminium, mellanreg och bas element med kon i aluminium. Totalt mycket påkostade och genomarbetade element rakt igenom.

Läs mera om 'TAGA HARMONY PLATINUM F-100 v.2' --> Här!
TAGA HARMONY PLATINUM B-40 v.2
TAGA HARMONY PLATINUM B-40 v.2

Provar ett par stativhögtalare 'TAGA HARMONY PLATINUM B-40 v.2'

Läs mera om 'TAGA HARMONY PLATINUM B-40 v.2' --> Här!
DYNAVOICE Challenger M85 EX v3
DYNAVOICE Challenger M85 EX v3

På denna sida beskriver jag våra erfarenheter och upplevelse av golvhögtalarna 'Dynavoice Challenger M-85 EX' - Har fastnat riktigt rejält i 'LågprisTräsket' - Denna gång blev det ett par 'Dynavoice Challenger M-85 EX' - Högtalarna är inköpta från FYNDA.se[L1] som jag gärna öser lovord över! - Dom har ett brett utbud, bra priser och fantastisk service.

Att saker är dyra betyder inte automatiskt att dom är bra, det är inte helt ovanligt att man ibland får betalar dyrt för något annat än vad man tror...

Läs mera om DYNAVOICE Challenger M85 EX v3 --> Här!
DYNAVOICE Challenger M-65 EX
'DYNAVOICE Challenger M-65 EX'
På denna sida beskriver jag våra erfarenheter och upplevelse av golvhögtalarna 'Dynavoice Challenger M-65 EX' - Nu har vi provat, lyssnat, vänt och vridit på högtalarna, och vad har vi då kommit fram till kan man undra?

Utförande: Bra bygge, kanske lite klena i stommen men med den interna stagningen är lådan ändå tillräckligt stabil för att hålla emot dom värsta resonanserna. Design mässigt är lådan helt OK!, 'lagom' snygga vilket gör att dom antagligen passar in hos dom flesta. Bygg kvaliten är mycket bra. EX modellen som vi har,- ger lite 'extra' rent utseende mässigt.

M-65'orna är helt klart något att hänga på högtalarkablarna! - Dom är 'helgjutna' musik förmedlare rakt igenom!

Läs mera om DYNAVOICE Challenger M-65 EX --> Här!
Dynavoice Definition DM-6
'Dynavoice Definition DM-6'
Provar här 'DYNAVIOCE definition DM-6' stativ högtalare.

Läs mera om Dynavoice Definition DM-6 -->Här!
DYNAVIOCE Challenger S-5 EX
'DYNAVIOCE Challenger S-5 EX'
Provar här 'DYNAVIOCE Challenger S-5 EX' stativ högtalare.

Läs mera om DYNAVIOCE Challenger S-5 EX -->Här!
DYNAVOICE Magic S-4 EX
'DYNAVOICE Magic S-4 EX'
Provar här 'DYNAVOICE Magic S-4 EX' bokhylle högtalare. Mycket praktiskt med väl-ljud så lätt tillgängligt. Lite om Ljudet: Dynavoice högtalarna låter helt OK för priset. Basen är mycket bra för storleken.

Läs mera om DYNAVOICE Magic S-4 EX -->Här!
CARLSSON OA5 TypII
'CARLSSON OA5 TypII'
Renoverar ett par 'CARLSSON OA5 TypII' rundstrålande golv högtalare - Kopplade upp våran 'XTZ Room analyzer' och körde en full spektrumkurva mest på kul. Har lite problem med att placera mätmikrofonen, högtalaren nyttjar rummets reflexer så att man i praktiken inte kan veta hur den resulterande kurvan påverkas. Utan att djupdyka i detta faktum så kan vi i.a.f. konstatera att trots 30år på nacken så presenteras den rakaste kurva vi hittils har mätt upp!

Läs mera om CARLSSON OA5 TypII -->Här!

Till index / top


'Disclaimer'
The information given on this page is given on an 'As Is' basis and aimed for NON COMMERCIAL use only. The author can not be held responsible for any use of the information. Any registered product / trademark or company name on the page is the property of their respective owners.

Notera!
Det är helt personliga reflektioner och upplevelser vi skriver om på den här sidan, dessa är inte några 'Expert' kommentarer / utlåtanden. Vi rekommenderar INTE att någon ska göra dom ändringar / Modifieringar som vi gjort och som beskrivs på denna sida, då dessa HELT SÄKERT gör att alla garantier som leverantören utställt OMEDELBART upphör.

Våra tester och slutsatser kan INTE, och ska INTE tas för intäkt att samma eller motsvarande resultat eller upplevelse kan erhållas eller efterliknas någon annanstans eller av någon annan.


Go Back!


©2010 SM2YER Goran