5:1 AV-Receiver
RXV-463SW

Köpte denna receiver 2009.02.13 från DustinHome. (www.dustinhome.se)

2010.03.05 Har nu spelat rätt mycket med Yamaha förstärkaren och kan ge ett lite 'Omdömme' - Förstärkaren är inte 'helt lättanvänd' - Bl.a. är det lite 'omständig' när man ska välja ingång för ljud manuellt. Det är inga problem om man kör 'Scene' förinställda program, eller om man kör i 'Auto' läge. Men att köra manuellt t.ex. om man vill lyssna på CD i Stereoläge och vill köra via optisk ingång (eller S/PDIF), då har i.a.f. jag svårt att få till det hela.

När vi test spelat våra nya 'Dynavoice M-65 EX' högtalare så har vi kört 2 kanal stereo, i läge 'STRAIGHT' eller 'DIRECT'. I läget 'DIRECT' är inkopplat återger receivern ljudet från vald källa via så få kretsar som möjligt. Bas och Diskant är inställda på 0dB (Flatt)

Med dessa inställningar ger förstärkaren ifrån sig ett rellativt 'varmt' och fylligt ljud. Vid flera olika provspelningar har vi pressat förstärkaren rätt hårt, faktiskt så hårt att temperatur skyddet har slagit ifrån vid något tillfälle. Vi har bl.a. jämfört ljudet med en XTZ CLASS A100 som ger ett mycket 'kallare' men samtidigt mera detaljerat intryck på ljudet.

På det hela taget så är jag nöjd med förstärkaren. Mycket lättanvänd för dagligt bruk. När man t.ex. 'bara' ska titta på film så är det mycket enkelt att välja 'SCENE' för just detta, likadant om man vill lyssna på radio eller annan signalkälla. Förprogrammerade 'SCENE' inställningar är en mycket bra lösning.

RXV-463SW verkar att ha varit en väldigt kortlivad modell och ersattes ganska snabbt med RX-V465. Vet inget om anledningen till detta. RX-V465 saknar bl.a USB port och den inbyggda MP3 spelaren som RXV-463SW har. Vidare så är det mycket kraftigare högtalarterminaler på RXV-463SW äen på den nya modellen RX-V465.

Förstärkaren verkar att ge ifrån sig bra med effekt, jämförelsevis. Vi har spelat i princip allt vad som går utan att märka någon avmattning eller distortion. Vid ljud volym över 0dB på förstärkaren så verkar det ändå som om ljudet inte ökar nämnvärt när man drar på mera. (Har då hörselskydd på vid dessa volymer!!) - Nätaggregatet är av switchad typ, det är antagligen den delen som inte kan lämna mera effekt (Ström)

2009.05.11 Har nu kört den nya YAMAHA RXV-463SW receivern ett tag, hadde lite problem med att välja ljud ingångar i början,- men nu verkar det att ha löst sig. Problemet bestod nog i att jag tänkte lite gammalmodigt, men lite läsning i manualen hjälpte;-) - Receivern har mycket bra funktioner för att ställa in ljudbild (Automatisk / Manuell) - Körde först den automatiska inställningsfunktionen med mätmikrofonen inkopplad enl. manualen. Har efter det ändrat lite i inställningarna, har bl.a. flyttat ut bak & center högtalaren lite (ca:1meter) för att öka volymen i dessa.

... Lite mera uteffekt hadde inte skadat!
Den nya receivern (YAMAHA RXV-463SW) ger helt klart mindre 'ÖS' än min gammla. I den tekniska dokumentationen är effekter angivna i RMS (105W/Kanal) - Min gammla receiver (Technics SA-GX350) ger enl. dokumentationen i DIN 40W/kanal. Man är lite ovan med R.M.S. effekt kontra tidigare DIN effekt = R.M.S. Luras lite!

R.M.S. Power = Akustisk effect (Avgiven)
D.I.N. Power = Elektrisk effekt (Inmatad)(DIN 45500)

+ PLUS
 • Lätt att justera / ställa in via OSD och inbyggd programvara för inställning av ljudbild i rummet.
 • Extra kanal (Lågnivå) för Subwoofer.
 • Spelar MP3 filer (Musik) direkt från USB-Tumme!!!
 • Bra pris.

  - MINUS
 • Lite låg effekt i alla kanaler?
 • Inställningar / Menyer upplevdes lite krångliga i början


  YAMAHA RXV-463SW

  YAMAHA RXV-463SW
   Typ ............... 5:1 Surround Receiver
   Effekt ............ 5 x 105 Watt (vid 4 Ohm)
   Dekodrar .......... Dolby Digital / Dolby Pro Logic II / DTS
   D/A-omvandlare .... 192 kHz / 24-bit (Burr-Brown)
  
   Digital ingång .... 2 x HDMI (repeater 720p/1080i/1080p)
             1 x Digital Koaxial
             2 x Digital Optisk
             1 x USB
  
   Digital utgång .... 1 x HDMI (720p/1080i/1080p)
   Analog ingång	..... 3 x Komponent
             4 x Komposit
             6 x Stereo RCA
             1 x 5.1-ingång
   Analog utgång ..... 1 x Komponent
             1 x Komposit
             1 x Subwoofer
             1 x Stereo RCA
   Autokalibrering ... Ja
   Högtalar-kontakttyp Skruv
   Färg .............. Titan
   Fjärrkontroll ..... Ja
   Mått (BxHxDmm) .... 435 x 151 x 352 mm
   Vikt .............. 8,5 kg
  

 • YAMAHA RXV-463SW - Användarmanual (575Kb .pdf fil)


  INDEX - Surround system
  Beskrivning av hela anläggningen
  DYNAVOICE Challenger M-65 EX
  Dynavoice Magic C-4ex
  Dynavoice Challenger S-5 EX
  Dynavoice Magic S-4 EX
  PROSON Stratego Sub 10+
  PROSON Reality Sat 31 SA
  YAMAHA RXV-463SW
  SAMSUNG BD-P1600
  Om att koppla Högtalarkablar och Signalkablar

  Go Back!


  ©2010 SM2YER Goran