Aktiv subbas högtalare
Stratego Sub 10+

2010.02.08 Har provat att flytta subbasen till en annan (Kanske bättre?) plats i rummet. Kollade först på priser för att köpa en 10 meter lång lågnivå kabel. Kollade på lite olika kablar, 200-300Kr för en vanlig kabel!!! - Slutade med att jag tillverkade en själv. Jag använder 8meter vanlig 75ohm koaxial-kabel KTV 1,1/4,9 CV vit (Vanlig TV-Antenn kabel) 9kr/metern och 2st Förgyllda phonokontakter (RCA) 19,90kr/par (Biltema) = Totalt 91,50kr och ca: 10 minuters arbete.

Kablar inom Audio området är ett 'Hett' ämne på många hifi/audio forum. På denna -->Sida beskriver jag våra erfarenheter inom området.

Inköpt från www.fynda.se - Fick hem den 2009.04.02 så jag har inte hunnit provspela rejält ännu. När jag packade upp den så konstaterade jag att den var väldigt dammig/smutsig? Dom har nog glömt att ren blåsa den / torka av den vid fabriken. Första intrycket är i övrigt överlag bra! Man får helt klart mycket subbas för pengarna.

2009.04.03 När subbasen kopplats in gick den först inte igång i AUTO läge, jag var tvungen att starta den manuellt!!?? - När jag sedan slog över på AUTO och stängde av allt så stängde subbasen inte av (Väntade över 30 minuter) - På våran förra subbas 'ELTAX Impact 6' som i princip är den absolut billigaste subbas som någonsin tillverkats var det inte några som helst problem med AUTO påslaget, så hur svårt kan det vara att konstruera en sådan krets!!??

2009.04.05 Har nu koll på AUTO on/off funktionen, den är helt enkelt VÄLDIGT okänslig, om man drar på lite så går den igång. AUTO avslag tar vääääldigt lång tid, minst en halv timme, men den stänger faktiskt av.

Har nu även provspelat lite mera, enl. alla källor så ska det låta mera/bättre när man har 'spelat in' högtalaren en tid, men jag tycker att den låter väldigt bra redan nu, faktiskt kanske lite för bra!? Kan man få för mycket 'Pang för Pengarna'?? - Om man som oss inte har så stora behov / krav så kunde antagligen en Proson Rumble R-8 Sub vara fullt tillräcklig. För oss är det även viktigt att ljudet är balancerat, med denna bas är det väldigt lätt att basljudet (subbas) blir överdrivet och onaturligt. Detta kan vara en fördel när man ser på t.ex. action fil men blir direkt otrevligt vid andra tillfällen.

+ PLUS
 • Stor och rejäl!
 • Spelar mycket bra!
 • Bra 'Pang för Pengarna'
 • Snyggt utförande / finish
 • Om golvet är ojämt kan man använda 'spikes' skruvningen för att stabilisera subbasen (Utjämna)

  - MINUS
 • Konstig funktion på AUTO ON/OFF
 • Massor med damm/skräp/smuts på högtalaren när den packades upp??
 • Kvaliten??  PROSON Stratego Sub 10+

  PROSON Stratego Sub 10+
  Egenskaper:
  - Rattar för volym och frekvensbrytning.
  - Switch för On-Auto-Off.
  - Switch för fas (0/180 grader)
  - Lågnivå in- och utgång.
  - Högnivå ingång och högnivå filter utgång.
  - Stabilt kabinett i MDF
  
   Typ .................. Aktiv SubWoofer / Basreflex
   Bestyckning .......... 10" Bas 
   Känslighet ........... - dB (1W/1M)
   Impedans ............. - ohm
   Frekvens respons ..... 25 - 150 Hz
   Max Effekt ........... 300 W R.M.S
   Kontinuerlig Effekt .. 180 W
   Storlek(HxBxD) ....... 440 x 330 x 340 mm
     (utan tygfront, slutsteg och spikes)
   Vikt ................. 15,4 kg
  

 • Användarmanual (385Kb .pdf fil)


  INDEX - Surround system
  Beskrivning av hela anläggningen
  DYNAVOICE Challenger M-65 EX
  Dynavoice Magic C-4ex
  Dynavoice Challenger S-5 EX
  Dynavoice Magic S-4 EX
  PROSON Stratego Sub 10+
  PROSON Reality Sat 31 SA
  YAMAHA RXV-463SW
  SAMSUNG BD-P1600
  Om att koppla Högtalarkablar och Signalkablar

  Go Back!


  ©2010 SM2YER Goran